Canon EOS-1D X gör ett stänk

Canon EOS-1D X gör ett stänk

Är du en professionell fotograf som inte lutar dig med Nikon utan snarare vill med allt Canon och vill se till att det säljs ett mindre Nikkor-objektiv? Om svaren är jakande kan du vara intresserad av att veta att Canon EOS-1D X nu är ute – ser ungefär ut som alla 1D-modeller som kom före den. Naturligtvis är de viktigaste sakerna alltid inuti (precis som människor), där den här kraftfulla skytten verkar vara DSLR att slå. Varför säger vi det? Vad sägs om en 18 megapixel fullbildsensor, två Digic 5+ bildbehandlingsprocessorer, ett 61-punkts retikulärt AF-system med hög densitet, en topp ISO-inställning på 204 000 (51 200 inbyggda), ett 252-zons mätningssystem, en 14 fps JPEG ( eller 12 fps RAW) burst-läge och en inbyggd kabelansluten gigabit LAN-anslutning som hjälper till vid fjärrfotografering och bildöverföring?

Låter som om det fungerar som en dröm, och hela den korta namngivningskonventionen har sin anledning – eftersom X representerar tre branschmilstolpar, som är den 10: e generationens Canon-professionella SLR (med F1 som den första som lanseras på 1970-talet), liksom som dess existens som en crossover-modell, och det ganska “Xtreme” -specifikationen och prestandafunktionen.

Något som detta kraftfulla inte kommer att bli billigt dock – vi tittar på en prislapp på 6 800 dollar när EOS-1D X förbereds för en mars 2012-release. [Press Release]

Arkiverad i Photo-Video. Läs mer om Canon, Canon Eos, Dslr och Slr.