Carbyn är ett HTML5-baserat operativsystem

Carbyn är ett HTML5-baserat operativsystem

Kan du inte bestämma vilket mobiloperativsystem du föredrar? Om du gillar iPhone 4: s specifikationer eller Samsung Galaxy S2-skärmen men inte en fan av någon av plattformarna kan Carbyn ha svaret åt dig i form av ett HTML5-baserat operativsystem (eller webtop) som i princip kan nås från nästan vilken enhet med en webbläsare – smartphone, surfplatta, dator etc.

Eftersom det är HTML5 (vilket betyder att det är webbaserat) finns det verkligen inget att installera, så allt du behöver göra är att logga in på Carbyn och du är redo! För närvarande verkar det gå bra på iPad och Blackberry Playbook, och stöd för smartphones är inte så långt efter.

Om konceptet är lite främmande för dig sägs Carbyn’s funktionalitet likna Googles Chrome OS och Jolicloud och sägs kunna arbeta på nästan vilken enhet som helst med en modern webbläsare. För närvarande ser det inte ut som om det finns så många appar tillgängliga ännu, även om Carbyn vill samarbeta med vissa utvecklare för att skräddarsy appar för deras plattform. Det kommer att bli intressant att se hur detta spelar ut och om det potentiellt kan visa sig vara ett alternativ till de nuvarande mobila plattformarna som finns idag.

Sparad i mobiltelefoner> Datorer> Surfplattor> Webb. Läs mer om Html5 och Startup.