CCTV-filmer visar det dramatiska ögonblicket som en e-cigarett exploderar

CCTV-filmer visar det dramatiska ögonblicket som en e-cigarett exploderar

Berättelser om att e-cigaretter exploderar och tänder människor är inte nya. Beviljas att de inte är särskilt vanliga, men det händer tillräckligt ofta för att ge en paus. Nyligen har CCTV-filmer släppts där de visar det ögonblick då en e-cigarett exploderar i fickans ägare.

Händelsen ägde rum i Frankrike där mannen i fråga, Amine Britel, stod utanför en nattklubb som han ägde och rökte när enheten plötsligt börjar gnista inuti hans jackficka i en eldig explosion. Enligt Britel, ”Plötsligt hörde jag ett högt smäll och ett ljud som en flamma hade gått av, bara tio gånger högre. Och efter explosionens chock insåg jag att jag hade tagit eld. Jag förstod inte riktigt vad som hände med mig. Smärtan kom först efteråt. ”

Han fördes till akuten där läkare upptäckte att det på grund av explosionen orsakade några ganska stora brännskador på höger sida av buken. Han förväntas genomgå flera veckors behandling. Enligt Britel misstänker han att batteriet kan ha kommit i kontakt med några mynt i fickan som på något sätt kan ha orsakat gnistor och explosion.

Han planerar också att stämma det kinesiska varumärket som tillverkade batteriet. ”Jag köpte batteriet i en lokal butik i Toulouse, men jag har inget emot dem. Men jag är lite upprörd över det kinesiska varumärket, som kunde ha varit tydligare om de risker som användarna står inför. ”

Sparat i prylar> Allmänt. Läs mer om e-cigarett.