CIA planerar enligt uppgift cyberattack mot Ryssland

CIA Declassifies Hundreds OF Top Secret UFO Documents

cia
USA pekade nyligen fingret direkt på Ryssland och anklagade det för att inleda cyberattacker för att undergräva det kommande presidentvalet. I en ny rapport hävdas att landet nu planerar att svara på samma sätt. Central Intelligence Agency förbereder sig enligt uppgift att inleda en cyberattack mot Ryssland. Sådana åtgärder avslöjas uppenbarligen aldrig riktigt för media, så det vore bäst att ta detta med ett saltkorn.

NBC News rapporterar att det har hört från flera källor att Vita huset har bett CIA att komma med flera “hemliga” cyberoperationsalternativ som det kan välja mellan. Källorna går inte in på detaljerna om vad dessa alternativ kan vara, men rapporten nämner att den främsta underrättelsetjänsten redan har en massa dokument som kan avslöja den ryska presidenten Vladimir Putins ”otrevliga taktik”.

Flera CIA-tjänstemän nämns i rapporten som hävdar att Vita huset har arbetat med CIA vid flera tillfällen tidigare för att överväga liknande alternativ men regeringen skulle tydligen alltid tappa idén. Befogenheten att ge klarsignal till en sådan operation ligger hos presidenten och även om han gav klarsignal någon gång är det osannolikt att vi någonsin kommer att höra om det.

Det är inte som att Ryssland inte skulle hålla sinnet öppet för möjligheten till en vedergällning från USA och att det inte skulle förbereda sig för en sådan åtgärd, en sak vi kan vara säkra på är att det inte kommer att spela ute i det offentliga området.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Cia, Cyberattacks, Hacking och Social Hit.