CNN kan få sin egen streamingtjänst

Titta på solförmörkelse 2017 online i 360 graders 4K på CNN

cnn-bild
Turner Broadcastings kanaler som CNN är redan tillgängliga via fristående internet-TV-streamingtjänster som Sling TV men företaget har inte uteslutit att erbjuda sina egna kanaler via en fristående streamingtjänst direkt till sina abonnenter. Nätverket är öppet för idén att lansera sin egen tjänst för sina kanaler som Cartoon Planet, TNT och CNN.

Turners VD John Martin har bekräftat att nätverket arbetar med teknik som det behöver för att leverera sina kanaler via en fristående streamingtjänst direkt till abonnenterna. Det kommer inte att hända snart och att bygga den nödvändiga tekniken kommer att ta tid, men nätverket är helt villigt att gå denna väg.

“Jag tror att det är absolut nödvändigt att vi lägger företaget på en kurs, att vara i en position, att erbjuda en helhetslösning, direkt till konsumenten”, berättade Martin för Recode i en intervju. Det är inte förvånande att se Turner se texten på väggen och acceptera vikten av TV-streamingtjänster, eftersom de flesta stora nätverk nu arbetar hårt för att tillgodose kabelskärarna.

Time Warner äger såväl Turner Broadcasting som HBO. Vi vet alla att HBO började erbjuda linjär strömning av sitt premiumkabelnätverk via en online-streamingtjänst som heter HBO Now. ESPN, som ägs av Disney, håller på att lansera en liknande tjänst, så Turners razzia på TV-arenan online kommer inte att överraska någon.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om underhållning och Sling TV.