Comcast bekräftar DreamWorks-förvärv för 3,8 miljarder dollar

212799-Dreamworks logo

212799-Dreamworks-logotyp

Det rapporterades just igår att Comcast möjligen kunde meddela ett förvärv av DreamWorks Animation inom en snar framtid, och det är precis vad det har gjort idag. Comcast har bekräftat att de förvärvar DreamWorks för 3,8 miljarder dollar. Denna animationsstudio ligger bakom populära filmer som Kung Fu Panda och Shrek, och den kommer att bli en del av Universal Filmed Entertainment Group.

DreamWorks kommer att bli ett mycket värdefullt tillskott till Comcasts filmportfölj som redan innehåller Universal Pictures. Det kommer att gå med i Universal Film Entertainment Group som i sin tur kommer att fällas in i Universal Pictures, Fandango och NBCUniversal Brand Development.

”Jeffrey Katzenberg och DreamWorks-organisationen har skapat ett dynamiskt filmmärke och ett djupt bibliotek med immateriella rättigheter. DreamWorks kommer att hjälpa oss att växa våra film-, tv-, temapark- och konsumentvaruföretag under många år framöver, säger NBCUniversals VD Steve Burke.

Trots att förvärvet har meddelats idag kommer det att ta en stund innan det följer igenom eftersom antitrust- och myndighetsgodkännande fortfarande väntar.

De finansiella villkoren för affären har offentliggjorts, enligt affären kommer NBCUniversal att betala 41 dollar per aktie till alla DreamWorks vanliga aktieägare, vilket motsvarar en premie på 27 procent jämfört med onsdagens slutkurs på 32,20 dollar.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Comcast.