Comcast höjer dataprisförsöket till 1 TB

Comcast Drops 21st Century Fox Acquisition Bid

comcast-byggnadSom vissa av er förmodligen känner till har Comcast en dataförsök på plats där vissa delar av landet är föremål för datatak på 300 GB. Om du skulle titta på detta för några år sedan är 300 GB inte så dåligt, men snabbt fram till idag där nedladdningar av videospel är mer än några gigabyte, och där korrigeringar också finns i gigabyteområdet, och låt oss inte glömma videostreaming där 4K-videoströmmar kommer att äta in 300 GB mycket snabbt.

Så uppenbart är 300 GB inte tillräckligt för dagens användning. Den goda nyheten är att om du är en Comcast-kund som är en del av dataförsöket har företaget nyligen meddelat att de kommer att höja testgränsen till en mer rimlig 1 TB. Comcast hävdar att de är generösa eftersom en ”typisk” kund endast använder 60 GB data per månad, och att 99% av deras kunder inte ens kommer nära 1 TB till att börja med.

Med detta sagt antar vi att det ändå är goda nyheter. Enligt Comcast, ”Vad kan du göra med en terabyte? En hel del. Du kan strömma cirka 700 timmar HD-video, spela 12 000 timmar onlinespel och ladda ner 60 000 högupplösta bilder på en månad. ” Det nya 1TB-taket förväntas träda i kraft för alla deras testmarknader den 1 juni. Överkostnaderna kommer fortfarande att gälla, så om du på något sätt överskrider 1TB-taket, måste du betala 10 USD för varje 50 GB data som används.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Comcast.