Comcasts Gigabit Internet två gånger så dyrt där Google Fiber inte är tillgängligt

Comcast Drops 21st Century Fox Acquisition Bid

comcast-byggnad
Google är inte det enda företaget som tillhandahåller gigabit-internettjänster i utvalda städer i USA. Konventionella internetleverantörer har också lite hud i spelet. De verkar matcha Google Fiber i de städer där den är tillgänglig, men en ny rapport visar att Comcasts gigabit-internettjänst är nästan dubbelt så dyr i städer där Google Fiber inte är tillgänglig.

Google Fiber är redan live i Atlanta och kommer snart att gå live i Nashville. Comcast erbjuder ett paket på $ 70 per månad på båda dessa marknader till dem som skriver ett treårskontrakt, priset är dubbelt för dem som inte skriver ett långtidsavtal. För det här priset får kunderna 1 Gbps nedladdning och 32 Mbps uppladdningshastigheter utan några begränsningar, det här liknar vad Google erbjuder.

Men i städer där Google Fiber inte finns laddar Comcast dubbelt så mycket. Ta Chicago till exempel, Google Fiber är inte där än, och Comcast erbjuder inte $ 70 per månad alternativ där. Det billigaste alternativet där kostar $ 140, oavsett om ett långtidsavtal tecknas eller inte.

Comcast sa till Ars Technica att det erbjuder $ 70-planen till invånarna i Chicago men det är bara inte aktivt befordras. Rapporter tyder på att det aktivt döljs för kunder och att det är en chans att försöka hitta $ 70 gigabit-alternativet. Detta alternativ saknades till och med i pressmeddelandet som Comcast skickade ut och meddelade lanseringen av sin gigabit-tjänst i Chicago.

Du kanske inte känner dig så säker på Comcast nu om du bor i Chicago och valde alternativet $ 140 per månad helt enkelt för att du inte visste att du också kunde få $ 70-alternativet.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Comcast, Gigabit och Google Fiber.