Computex sätter upp sig själv för att locka nystartade företag

Computex sätter upp sig själv för att locka nystartade företag

computex-innovex-01Förändring är i luften på Computex. Utifrån tänker de flesta på Computex som en mässa för PC-komponenter. På insidan är det också en plats för de flesta aktörer i IT / Technology-leveranskedjan där många utställare letar efter distributionskanaler. För 2016-utgåvan har Computex lagt till en “startups” -smak i mixen, i form av InnoVEX, en parallellshow där 170-200 startups sätter branschen.

InnoVEX har också samtal och paneler som inte skiljer sig från vad vi är vana vid i Silicon Valley. Det finns alla typer av startups eftersom följande fält täcks: “Hårdvara och IoT, ECOM och Fintech, Consumer Tech, Bio & Health Tech och Enterprise Software” (från den officiella InnoVEX-applikationen).

computex-innovex-03

Detta är nytt för Computex, och hittills har det varit ganska upptagen. Det återstår att se om Computex / InnoVEX kommer att bli en plats där enhörningar hittas och erbjudanden görs, men med en låg inträdesavgift ($ 1000), kontantpriser ($ 30 000) och anslutningar till VC, inkubatorer och nätverk med tekniska talanger , det är något som startups förmodligen borde titta på.

Med startups som ett mycket hett ämne i hela regionen (Taiwan, Kina, Japan, Korea), delvis drivna av regeringsstödda investerare, tävlar många organisationer om uppmärksamheten från de hetaste startups. Hittills har CES lyckats med att göra just detta, men Computex / Innovex skulle gärna också bli en plats där startups lanserar nya produkter och koncept. Kommer det att fungera som planerat? Vi får vänta och se.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Business, Computex och Computex 2016.