Cyberbrottslingar utnyttjar Osamas död

Osama Malware

Osama MalwareÄven om vi alla har fått höra att Osama äntligen har hittats och dödats, är många människor missnöjda med bara ord och vill ha mer bevis på hans bortgång. Cyberbrottslingar erkänner detta och har beslutat att utnyttja detta faktum och inte en dag för sent. Du behöver inte se särskilt hårt ut för att se att internet nu är översvämmat med massor av länkar som påstår sig ha chockerande bilder och videor av terroristen.

Nästa gång du ser en länk som gör anspråk på att förse dig med sådant innehåll – bry dig inte om att klicka på den. Det kan vara i ett e-postmeddelande, en webbplats eller till och med en länk på din väns Facebook-sida – allt är falskt. Experter har lagt ut varningar som ber folk att akta sig för sådana bedrägerier. Dessa länkar kanske ber dig att tillhandahålla personlig information som kan leda till kreditkorts- / identitetsbedrägerier eller de kan be dig ladda ner en codec eller ett speciellt program för att se en video som kan leda till spridning av skadlig skadlig kod.

Om du vill ha riktiga bilder eller videofilmer, vänta bara på att betrodda mediasidor släpper dem – dessa stora företag kommer säkert inte att utelämnas och de kommer definitivt inte att lura dig eller få dig att ladda ner skadlig programvara. Säg inte att vi inte varnade dig.

Filed in Web. Läs mer om brottslighet, internet, skadlig kod, säkerhet och webb.