Decaptcha besegrar CAPTCHA

CAPTCHA

CAPTCHAEn av de mest irriterande teknikerna som någonsin skapats av internet – CAPTCHA har äntligen besegrats av en automatiserad lösning. Vissa forskare har kommit med ett program som kan övervinna den verifieringsmetod som används av onlinetjänster överallt för att förhindra automatiserade registreringar och skräppost som görs av datorbots.

Kallas Decaptcha, använder en två-fas audio CAPTCHA-lösare som framgångsrikt bryter det mänskliga testet med 49-89% framgång på webbplatser som eBay, Yahoo !, Digg, Authorize.net och till och med Microsofts Live.com. Hur fungerar det? Tja, det får ljudfilen som används i CAPTCHA, tar bort bakgrundsbruset och analyserar de talade tecknen för att räkna ut rätt bokstäver.

I sina tester kunde Decaptcha lösa CAPTCHA-pusslet minst en gång av hundra försök, vilket gör det till den perfekta lösningen för botmastrar med en stor armé av komprometterade datorer att använda för sina skadliga avsikter. Hittills kan Decaptcha arbeta med de flesta CAPTCHA-lösningarna där ute, med ett av undantagen som Googles recaptcha.net. Den använder en annan typ av ljud som Decaptcha ännu inte har övervunnit.

Om botmästare får tag på Decaptcha, förvänta dig att du ser en ökad spam-e-postkonto och forumaffischer igen. Läs hela rapporten om Decaptcha (PDF).

[Image Credit]

Filed in Web. Läs mer om Internet.