DEFCON Kids: lär dina barn hur man hackar

DEFCON badge

DEFCON-märkeVarje år sedan 1993 i USA finns det en massiv hackerkonvention som heter DEFCON. Det är en händelse som hackare från hela världen deltar för att umgås, delta i aktiviteter och öka sin kunskap om hacking. Den fylls vanligtvis med vuxna; varav många är datasäkerhetspersonal, journalister, crackers, cyber-brottslingar, säkerhetsforskare och naturligtvis hackare.

I år kommer det att finnas ett barns motsvarighet till evenemanget, så kallat DEFCON Kids. Istället för att vuxna fyller evenemanget fylls det istället med barn i åldern åtta till sexton. Dessa barn kommer att lära sig defensiva datortekniker, till exempel hur man förhindrar spionering över trådlösa nätverk, hur man öppnar masterlås, hett att hitta exponerad kod på Google, hur man hackar hårdvara för att spela igen och hur man bryter koder. Genom dessa aktiviteter kan lovande studenter ses och till och med erbjudas jobb för att bekämpa it-brottslighet.

Regeringen och myndigheterna anser att det är bra att anställa dem i ung ålder, eftersom det vanligtvis är i början av sin ungdom där dessa barn blir involverade i problemaktiviteter. Om barnen anlitas för att göra aktiviteter med vit mössa betyder det färre barn där ute som också bär svarta hattar. Det låter som en bra idé, även om åldersgruppen för DEFCON Kids verkar lite ung också för mig. Vad tycker du om ett DEFCON-evenemang som är avsett för barn?

Filed in Computers> Web. Läs mer om Hacking and Kids.