Dela med Enterproid: Separerar personlig och företagsinformation i din telefon

Dela med Enterproid: Separerar personlig och företagsinformation i din telefon

[DEMO 2011] Vi vet alla att gränsen mellan företags- och konsumentapplikationer är suddig tack vare ökningen av web 2.0-verktyg som människor antagit för personlig användning och nu vill de verkligen också få tillgång till dessa verktyg i sin professionella miljö. Utmaningen är att få IT-efterlevnad, oftast hindrar företagens säkerhetspolicy människor från att komma åt de applikationer de känner till.
Divide, produkten som lanserades av Enterproid och vinnare av Qualcomm QPrize-tävlingen, tillgodoser detta behov: det gör det möjligt för yrkesverksamma att helt separera sina affärs- och personuppgifter och applikationer i sin Android-telefon. Lösningen ska vara mycket attraktiv för små företag när det gäller kostnadsoptimering: anställda kommer att kunna behålla sina personliga telefoner i affärer.

Dela upp, låt användarna ha en affärsprofil på sin mobiltelefon och ge alla de attribut som företagen förväntar sig i en företags mobilplattform, inklusive säkerhet, åtkomstkontroll och en uppsättning företagsapplikationer som e-post, en webbläsare, snabbmeddelanden och SMS. På den personliga profilen kan människor göra vad de normalt gör på sin telefon, byta från företag till personlig profil görs med ett tryck på hemknappen.

Dessutom tillhandahåller Divide en online-enhetshanteringsplattform som både företag och privatpersoner kan använda för att hantera sina Divide-aktiverade telefoner och surfplattor. Eftersom ARC är molnbaserat krävs ingen ytterligare hårdvara eller programvara för att köra den.

Divide är nu tillgängligt i privat beta för Android-telefoner och surfplattor som kör version 2.2 eller senare. Gå till den här sidan för att begära en inbjudan: www.enterproid.com. Versioner för Windows Phone 7 och IOS kommer att utvecklas senare, och prissättningen ska fortfarande definieras, den privata beta kommer att vara gratis.

Andrew Toy, medgrundare, Enterproid, gav mig en demo, kolla in videon för att se hur Divide fungerar.

Filed in Cellphones> Tablets> Top Stories> Uncategorized> Web. Läs mer om mobiltelefon, DEMO och mobil.