Den här enheten kan identifiera typsnitt och färger i verkligheten

Den här enheten kan identifiera typsnitt och färger i verkligheten

Har du någonsin läst en broschyr eller en skylt och undrat vilket typsnitt den använde? Eller har du någonsin tittat på naturen och undrat hur du kan uppnå liknande färger när du ritar digitalt? Vi antar att det finns några av oss som har skicklighet för den här typen av saker, men för dem som inte gör det har du tur (typ av).

Fiona O’Leary, en student vid Royal College of Art, har nyligen utvecklat en prototypenhet som heter Spector. Vad den gör är att genom att flytta enheten över text och objekt kommer den att kunna plocka upp och identifiera saker som teckensnittet som används i en bok eller den exakta nyansen av grönt på ett blad / växt.

Det betyder att om du alltid har velat rita och måla exakt, kommer den här enheten att kunna ge dig exakta färger. Det kan till och med identifiera sju olika teckensnittsfamiljer, typstorlek, kerning och ledande, som alla kan vara till nytta för designers, men precis som att stjäla bilder eller rippa låtar olagligt, finns det fall av piratkopiering av typsnitt som Spector oavsiktligt kan underlätta.

Tyvärr verkar det som om Spector fortfarande är en prototyp. O’Leary planerar att så småningom kommersialisera det, men förvänta dig inte att det kommer att ske när som helst snart. Under tiden kan du kolla in det i action i videon ovan.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Art.