Denna Chrome-tillägg hjälper till att rensa falska nyheter på Facebook

chrome-fake-news

krom-falska nyheterSå vi vet att det nyligen är mycket krångel kring publicering av nyheter som anses vara falska. Google och Facebook har fått mycket flack, särskilt med tanke på att vissa tror att de falska nyheterna på något sätt gjorde det möjligt för den valda presidenten Donald Trump att komma dit han är idag, men det är en debatt för en annan dag.

Falska nyheter är ett problem och medan Facebook har sitt arbete för dem, finns det nu en Chrome-förlängning som kallas “BS Detector” som hjälper till att identifiera nyheter som publiceras på Facebook som kan vara falska. Skapad av Daniel Sieradski verkar det som att det bara tog honom en timme att slå ihop.

I ett inlägg på Product Hunt skrev Sieradski, ”Jag byggde detta på ungefär en timme igår efter att ha läst [Mark Zuckerberg’s] BS om att inte kunna flagga falska nyhetssajter. Såklart du kan. Det krävs bara att ha en ryggrad för att utropa nonsens. Detta är bara ett bevis på konceptet just nu, men det fungerar tillräckligt bra. ”

Observera att förlängningen inte förlitar sig på snygga algoritmer eller maskininlärning, utan baseras snarare på en lista över välkända bluffwebbplatser. Listan kan ändras och användare kan skicka begäran om att ändra dessa inställningar på Github. Det är förmodligen inte det mest effektiva sättet, men för närvarande antar vi att det gör jobbet bra. Du kommer att kunna få tag på det via Chrome Web Store.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Chrome och Facebook.