Denna fullt fungerande 3D-tryckta motorcykel kostar € 50.000

light rider

lätt ryttareOm du tror att 3D-utskrift helt enkelt är begränsat till att bara skriva ut ben eller kroppsdelar för medicinska ändamål, tänk igen för för allt vi vet kan vi en dag köra runt i 3D-tryckta fordon. Heck, faktiskt verkar tiden vara tack vare Airbus dotterbolag APWorks som har skapat det de kallar världens första 3D-tryckta motorcykel.

Är det uttalandet sant? Vi antar att om vi letar efter 3D-tryckta motorcyklar, kanske inte för att de som inte känner till tidigare i år fanns en man som 3D skrev ut en Honda CB500-motorcykelreplika från 1972. Men motorcykeln var bara en kopia och fungerar inte, medan APWorks “Light Rider” gör det, även om det kostar 50 000 €.

Det använda materialet är smälta små aluminiumlegeringspartiklar som hjälpte till att redovisa dess lätta vikt, som enligt företaget väger bara 77 pund. Den har också en motor som låter den gå från 0 till 50 miles på några sekunder, vilket inte exakt är den snabbaste cykeln vi har sett, men vi tror att du förmodligen borde bli förvånad över det faktum att den är 3D-tryckt och mindre på dess prestanda.

När det gäller den något främmande / futuristiska designen hävdar företaget att detta är ett äktenskap med att designa en cykel som är både lätt och klarar av den dagliga svårigheten att åka runt. ”Resultatet: en motorcykel som ser mer ut som ett organiskt exoskelett än en maskin. Det var ett mycket avsiktligt designmål för APWorks, som programmerade algoritmen att använda bioniska strukturer och naturliga tillväxtprocesser och mönster som grund för att utveckla en stark men lätt struktur. ”

Företaget meddelade att de bara planerar att göra cirka 50 enheter, så vi gissar att de kommer att bli slutsålda ganska snabbt.

Arkiverat i Allmänt> Transport. Läs mer om 3D-utskrift.