Dessa skjortor kommer att byta mönster när det upptäcker luftföroreningar

Dessa skjortor kommer att byta mönster när det upptäcker luftföroreningar

Vill du veta exakt hur förorenad din stad är? Om du är och kanske vill öka medvetenheten samtidigt kan du vara intresserad av att kolla in en serie skjortor som heter Aerochromic. Dessa skjortor har utformats speciellt för att ändra sitt mönster när de upptäcker föroreningar i luften.

Designad av Nikolas Bentel kom idén till dessa skjortor till honom när han föreställde sig världen 20 år från i dag med alla föroreningar i luften. Med tanke på att föroreningar mäts vid stationära punkter, är det inte exakt exakt eftersom uppenbarligen vistelse nära en fabrik skulle ge en högre föroreningsavläsning än om du bodde 20 mil från den.

Med Aerochromic-skjortorna kan skjortornas design förändras beroende på hur mycket föroreningar som finns i luften. När luftkvaliteten är bra förblir skjortorna i enfärgad färg, men när föroreningar detekteras kommer de att förändras när det gäller deras mönster, och mönstren på skjortan blir mer uttalade när föroreningen ökar.

Enligt Bentel, ”Att veta om ett stadsområde är säkert borde vara allmänt känt. Skjortan ändrar helt färger till att människor runt användaren också kan vara medvetna om sin omgivning. ” Tyvärr blir det inte billigt att skapa medvetenhet och det talar inte heller om det. Aerochromic-skjortorna kostar 500 dollar vardera och om du är så benägen kan du kolla in den på webbplatsen.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om mode.