Det är nu ett federalt brott att dela ditt Netflix-lösenord

Chrome kommer snart att kunna berätta om dina lösenord har äventyrats

Lösenord säkerhet stock bildVi har alla en vän eller familjemedlem som kan vara för billig för att prenumerera på en tjänst som Netflix. Istället ber de om ditt Netflix-lösenord så att de kan använda tjänsten när du inte är det. Vissa av er är mer än glada att tvinga, för hej, det är vad vänner är för, eller hur?

Tyvärr verkar det som om du blir upptäckt när du delar ditt Netflix-lösenord, kan du bli åtalad för ett federalt brott. Nyligen har USA: s nionde Circuit Court of Appeals utfärdat ett yttrande att delning av lösenord är ett brott som kan åtalas enligt lagen om datorbedrägeri och missbruk, vilket i huvudsak gör tusentals, om inte miljoner människor, till en “brottsling”.

Detta yttrande följde fallet med en viss David Nosal som tidigare var anställd på Korn / Ferry International. Han hade sagt upp sitt jobb och hade planer på att starta en konkurrerande tjänst, men medan hans tillgång till företagets databas återkallades använde han inloggningsuppgifterna för sin tidigare assistent.

Nu bör det noteras att detta beslut inte verkar gälla direkt för streamingtjänster som Netflix, men poängen är att om de ville, skulle de kunna använda denna regel mot dig i en domstol om det kom till det. Med detta sagt har tjänster som Netflix, Apple Music och Spotify alla möjligheter att bjuda in och dela med familjemedlemmar, så kanske du bör titta på det om du är orolig för att bli fångad.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Legal och Netflix.