Det är tydligt att SMS under måltider är OK, men det är inte att kontrollera Facebook

Det är tydligt att SMS under måltider är OK, men det är inte att kontrollera Facebook

flickor på telefonDet har blivit allmänt känt att när du är ute med vänner, familj eller kollegor att du förmodligen bör rikta din uppmärksamhet på dem och inte din telefon, men tyvärr verkar det inte vara fallet eftersom vi är säkra på att många av ni har sett familjer ut för måltider, men med alla familjemedlemmar som har näsan begravd i sina telefoner eller surfplattor.

Med detta sagt, medan vi vet att det är något av en social faux pas, finns det en “gräns” för vad som är acceptabelt, åtminstone enligt forskare vid University of Michigan. Det har visat sig att det är mer acceptabelt att ta emot samtal och svara på sms under måltiderna än att kontrollera dina sociala mediekonton eller spela spel.

Enligt Carol Moser, doktorand vid University of Michigan’s informationsskola, ”Dessa resultat är intressanta eftersom de utmanar idén att det är kategoriskt olämpligt att använda telefonen under en delad måltid. Vad vi finner är att attityder är mycket mer nyanserade än så. En snabb text eller till och med ett telefonsamtal med din chef kan vara okej. Att titta på någon över bordsgropen genom deras Facebook-flöde, det är annorlunda. ”

Så varför är det ok att skriva och prata i telefon, men sociala medier är det inte? Enligt forskarna beror detta på att sms och telefonsamtal kan ta kortare tid än att bläddra igenom Facebook-, Twitter- eller Instagram-flöden. Vi antar att det i slutändan fortfarande är en bra idé att lägga ner telefonen eller lägga den under måltiderna, men om du har en text att svara på eller ett telefonsamtal att ta, kanske detta kommer att få dig att känna dig mindre skyldig att göra det .

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Facebook och Study.