Det finns en falsk Google.com där ute och du bör vara försiktig

Så här aktiverar du tvåfaktorautentisering för ditt Google-konto

google-logo-big-gTitta på dessa två webbadresser: ɢoogle.com och Google.com, märker du något annorlunda? Om du undrar varför det verkar finnas något av den första webbadressen beror det på att den använder ett specialtecken “ɢ” för att efterlikna “G” på Google.com, och detta är faktiskt en falsk Google-webbplats som du behöver att vara försiktig med.

Detta upptäcktes ursprungligen av folket på The Next Web när de kammade igenom sina Google Analytics-data. Enligt en annan webbplats, Analytics Edge, hävdar de att målet med sådana webbplatser är att skräpposta Google Analytics i hopp om att webbplatsägare som är nyfikna på utseendet på sådana domäner kan klicka på dem.

Exakt vad som händer när man besöker en sådan webbplats kommer förmodligen att variera från webbplats till webbplats, men vi skulle inte bli förvånade om installation av skadlig kod troligen är ett av deras mål. Enligt TNW upptäckte de att webbadressen faktiskt leder dig till “xn--oogle-wmc.com” som sedan omdirigerar användaren till en superlång och uppenbarligen spammig URL, en som du förmodligen inte borde klicka på.

Nu för alla vet vi att detta helt enkelt kan vara ett skämt (du ska fortfarande inte ta chansen och klicka på det samma), men det lyfter fram hur det är möjligt att hackare kan registrera liknande domännamn för din bank, kreditkort företag, och mer i ett försök att fiska efter känslig information, så nu när du är medveten om, kommer du förmodligen vilja hålla ett närmare öga på webbadresserna du klickar på i framtiden.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Google, Hack och säkerhet.