Det ser ut som om ingen kommer att köpa Twitter trots allt

Twitter Will Bring Back Its Verification Program Next Year

twitter_logoFör lite mindre än en månad sedan störde internet av rykten om att Twitter gjorde sig redo att sälja sig själva. Ryktena hävdade att företag som Disney, Google och Salesforce var intresserade friare, även om efterföljande rapporter föreslog att både Google och Disney var ute och lämnade Salesforce som den enda kända friaren.

Tyvärr ser det ut som att Salesforce nu är ute av drift också, vilket innebär att om det inte finns fler potentiella företag som är intresserade av att förvärva Twitter som vi inte känner till, så ser det ut som att Twitter planer på att sälja sig kan falla igenom. Salesforces VD Marc Benioff bekräftade företagets planer i en intervju med Financial Times (lönevägg; via Reuters),

Enligt Benioff, ”I det här fallet har vi gått iväg. Det passade inte rätt för oss. ” Benioff tillade att priset på företaget och dess kultur var några av anledningarna till att han kände att de inte passade rätt. Salesforce har sedan dess bekräftat Benioffs kommentarer, även om Twitter själva har avböjt att göra det.

Så vad betyder det för Twitter? Vi antar att det är affärer som vanligt, även om vi nyligen har hört att i ett försök att vara mer relevant och vädja till användare förväntas Twitter försöka fokusera mer på videoinnehåll. Företaget sägs också överväga några kortsiktiga lösningar, som att sälja tillgångar som de anser inte är centrala för dess verksamhet.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Twitter.