Detta band sköt en hel musikvideo med Prisma

Detta band sköt en hel musikvideo med Prisma

Prisma är fotoredigeringsappen som har tagit världen med storm. Till skillnad från andra appar som helt enkelt slänger på ett lager till dina foton skickar Prisma faktiskt data till sina servrar där den bearbetas av en algoritm som sedan tillämpar filtret på ett “smartare” sätt. Slutresultaten talar för sig själva.

Hittills har Prisma bara varit för foton, men senast hörde vi att de också arbetade med att redigera dess videoklipp. Men fram till dess verkar det som att tills dess har indieband Drive Like Maris beslutat att skapa en musikvideo till sin låt Deep Blue med Prisma. Hur gjorde de det eftersom Prisma inte har några videoredigeringsfunktioner?

I grund och botten handlade det om att redigera videon först, varefter de var tvungna att konvertera den till ett kvadratförhållande 1: 1, vilket är det enda förhållandet som Prisma arbetar i. Därefter var de tvungna att sakta ner hela videon till 10 fps, vilket minskade antalet av ramar som de var tvungna att redigera, trots att slutresultatet fortfarande var svimlande 1 828 bilder.

På tal med Petapixel sa bandets gitarrist Nitzan Hoffman, ”Vi tänkte att om vi skulle bearbeta 600 bilder vardera [Bert Albers of production house Sixteenbynine, singer Bjorn Awouters, and herself]. Det tar cirka 5 timmar per person att bearbeta allt med 30 sekunder per bild. När vi började bearbeta var Android-versionen av Prisma också tillgänglig så att vi kunde använda iPhones och Android-telefoner samtidigt. ”

Om du är nyfiken på slutresultatet kan du kolla in videon ovan, som vi måste säga är ganska fantastiska saker!

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om appar och musik.