DEVIALET Phantom Review: Hands-On

devialet-phantom-hero

devialet-phantom-heroI december beslutade ultra-high-end varumärket DEVIALET att tillkännage Phantom, en mycket kraftfull men ultrakompakt högtalare som ger ultraljud av högsta kvalitet till ett pris som konsumenterna kan nå. Grovt talat, vi pratar om ljudkvalitet som skulle ta ett $ 15.000-system att producera, men prissatta till cirka $ 2390 (3000W Phantom Silver, det finns också ett $ 1990 750W Phantom). Det är verkligen inte billigt, men mervärdet är ganska fantastiskt eftersom alternativet om man har (fula) högtalare tio gånger (eller mer) den här storleken.

Naturligtvis är hörsel trovärdigt, och vi fick möjlighet att se DEVIALET Phantom i aktion. Uppriktigt sagt är en elektronikmässa som CES inte riktigt det bästa stället för den här övningen, men vi har upplevt tillräckligt med ljuddemos från de största varumärkena för att bilda en bra idé under dessa förhållanden. DEVIALET har också en hotellsvit som passar bättre för en demo om du råkar vara på CES den här veckan.

Och Phantom gjorde inte besviken: ljudet är otroligt kraftfullt och klart samtidigt. Det är rättvist att säga att efter att ha bett om att lyssna på några klassiker hade vi återupptäckt dem och hört dem i möjligen deras renaste form hittills. Kraft är inte det som imponerade på oss: det finns många system som kan blåsa bort dina kläder. Men DEVIALET kan öka effekten till mycket höga nivåer utan att få ljudförvrängning. Det är den sanna tanken, särskilt när talaren är ungefär lika stor som en fotboll.

DevialetPhantom3Web

För att få detta att fungera var DEVIALET tvungen att bygga ett imponerande utbud av teknologier, från högtalarsystemet som kan stödja enorma tryck som krävs för att ha detta effekt / storlek-förhållande, till elektroniken som kommer att driva de interna högtalarna och behandla ljudsignalen i realiteten. tid att undvika ljudförvrängning (för att titta på de tekniska detaljerna rekommenderar vi starkt att du läser den här vitboken – PDF-fil). Storhet finns också i de små detaljerna: när konfigurerat korrekt kan Phantom ta emot ljudsignaler via WiFi, Ethernet och Power Ethernet – samtidigt. Signalredundansen hjälper till att garantera en oavbruten ljudupplevelse.

devialet-phantom-multi

Eftersom Phantoms interna högtalare är programmerbara från början är det möjligt att låta dem uppträda i en enda musikhögtalare eller som en del av inställningen för flera högtalare för musikuppspelning eller AV-surroundljud. Ja, du hörde det rätt: det är möjligt att para ihop flera Phantom-enheter för att bygga ett fantastiskt trådlöst surroundljudsystem. Normalt är det mycket svårt att göra detta med ett vanligt WiFi-hemnätverk på grund av den aktuella latensen. Därför har Phantom sitt eget WiFi-baserade nätverkssystem som det använder för att kommunicera med andra Phantom-högtalare.

DevialetPhantom2Web

Det sista inslaget i Phantom är dess design. Vi finner det subjektivt att vara vackert och elegant. Byggkvaliteten är förstklassig och solid (varje enhet väger cirka 24 kg) och om något, misstänker vi att de flesta människors hem inte skulle vara tillräckligt “designade” för att ha en av dessa i vardagsrummet. Oavsett, om du någonsin har turen att ha en av dessa, kommer din uppfattning om vad “bra ljud” är att förändras för alltid – även om du inte är en “audiofil”.

Förhoppningsvis kommer DEVIALET att kunna bygga en “Phantom mini” som skulle prissättas runt $ 1000, medan de fortfarande behåller de flesta egenskaperna hos Phantom (minus Wattage). Även om du inte har råd med det, missa inte chansen att höra dem i aktion.

Filed in Audio> Recensioner. Läs mer om CES och CES 2015.