Din batteristatus kan användas för att spåra dig online

Din batteristatus kan användas för att spåra dig online

htc-10-batteriDet finns många olika sätt som kan användas för att spåra någon online, men har du någonsin betraktat batteristatus som ett sätt att spåra någon online? Om du inte har det, oroa dig inte eftersom du inte är ensam eftersom vi är säkra på att många förmodligen inte ens har trott att det ens var en möjlighet, men tyvärr är det.

Enligt forskning utförd av Steve Engelhard och Arvind Narayanan från Stanford University (via The Next Web) verkar det som om de har räknat ut ett sätt att spåra någon online med ingenting annat än deras batteristatus, vilket är genom batteriprocenten och återstående tid kvar på batteriet.

Guardian rapporterar, Antag att en användare laddade sin kyrkans webbplats i sin version av Firefox och öppnade sedan webbplatsen för en satanisk kult med hjälp av en Chrome-webbläsare i privat surfläge genom en säker VPN. Vanligtvis borde de två anslutningarna vara mycket svåra att associera med varandra, men en annons som laddades på båda sidorna samtidigt skulle kunna berätta att de två enheterna nästan var lika, med säkerhet ökade ju längre de var anslutna . ”

Vad som gör detta värre är det faktum att det verkligen inte finns något vi kan göra för att mildra detta, spara för att ansluta din enhet till eluttaget. När det gäller vad någon skulle kunna göra med den här informationen föreslår forskare Lukasz Olejnik att företag kan försöka tjäna pengar på det där eftersom de vet att ditt batteri håller på att dö, kan du vara desperat nog att betala mer för något.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om sekretess och säkerhet.