Din sökhistorik kan användas för att upptäcka lungcancer

Microsoft har officiellt upphört stöd för Windows 7

microsoft__logoDet du söker efter säger mycket om dig och vad du kanske tänker. Till exempel ständigt söka efter en viss kamera recension kan indikera ditt intresse för att köpa den. Det verkar dock som Microsofts forskare tror att det du söker efter också potentiellt kan diagnostisera vissa sjukdomar, som lungcancer.

Vänta, va? Hur bestämmer sökresultaten lungcancer? I grund och botten eftersom lungcancer inte plötsligt uppträder i kroppen, finns det tecken som kan leda till det. För att försöka göra detta gick de bakåt baserat på användarens sökning. Till exempel kan någon som letar efter ”Jag har fått diagnosen lungcancer” tidigare sökt efter symtom som är relaterade till det, såsom bröstsmärtor, blod i sputum, bronkit och så vidare.

Microsofts algoritm kommer också att ta hänsyn till personens kön, ras, ålder och var de bor, som om de bor i områden med stora mängder asbest och radon, kan det finnas en större chans att de kan få cancer. De försöker också söka efter andra indikationer, som om de röker genom att se om de har sökt efter produkter som Nicorette-tuggummi.

Är detta korrekt? Enligt Microsoft beror detta på hur många falskt positiva du är villiga att stå ut med. Om människor ser meddelandet och väljer att agera på det, har de en chans att fånga det tidigt, om de inte gör det, är det risken de måste ta. Naturligtvis säger Microsoft inte att du ska lita på dem för en diagnos, men om det kan hjälpa till att upptäcka symtomen tidigt, varför inte?

Arkiverat i Allmänt> Medicinskt. Läs mer om Bing (Microsoft), Health och Microsoft.