Disney Research använder RFID för att skapa billiga interaktiva spel

Disney Research använder RFID för att skapa billiga interaktiva spel

Det verkar som att leksaker för barn idag inte är lika billiga som de brukade vara, men det ser ut som tack vare folket på Disney Research att de har kommit på ett sätt att använda RFID för att skapa billiga spel som är interaktiv. Hur detta görs sker genom företagets utveckling av ett system som heter RapID.

Begreppet RapID liknar RFID, förutom att det för RapID är igenkänningstiden betydligt snabbare än för RFID. Till exempel kan RFID-läsare ta upp till 2 sekunder att läsa taggar på bagage eller andra föremål, men i fallet med RapID skryter Disney Research att det kan ta så lite som 200 millisekunder.

För att demonstrera deras RapID i aktion har de skapat ett interaktivt spel med tic-tac-toe där objekt placerade på det fysiska kortet kommer att dyka upp på en datorskärm komplett med animering och ljudeffekter. Tanken är att eftersom det är så billigt att producera dessa taggar kan du i princip placera dem på nästan vad som helst.

Enligt Disneys forsknings tidning, “Vi demonstrerade hur en designer kan använda RFID-taggar för att lägga till billig, trådlös, låg fotavtryck, batterilös, låg latensingång för avkänning. […] Genom att göra det enkelt att lägga till RFID-baserad avkänning till objekt möjliggör RapID design av nya, anpassade interaktiva objekt med en mycket snabb utvecklingscykel. ”

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Disney.