Dödar Netflix BitTorrent?

Netflix logo

Netflix-logotypEnligt en intressant observation som rapporterats av TorrentFreak kan Netflix göra mer än bara att servera amerikaner sina dagliga doser av videor och filmer – Netflix kan faktiskt döda piratkopiering. De har märkt att eftersom antalet Netflix-abonnenter nästan fördubblades i antal från förra året har antalet BitTorrent-användare i USA minskat något. Nu är det svårt att komma till en bestämd slutsats om det finns någon korrelation mellan de två siffrorna (BitTorrent kan också användas för att ladda ner andra filer, dvs böcker, spel, musik etc) men det ser ut som att Netflix kan vara till höger väg mot kampen mot piratkopiering.

Användare har verkligen inget emot att betala för innehåll om de kan komma åt det snabbt och enkelt. Tidigare, innan det fanns video on demand-tjänster, var BitTorrent det enda sättet för användare att få tillgång till filmer snabbt och enkelt – det slog säkert att resa ut ur huset till en butik, ställa upp och få en DVD. Men en tjänst som Netflix ger dig dina filmer – levererade direkt till din PC eller TV – i HD. Du hoppar till och med över den del där du bränner filmerna till DVD-skivor för att sätta i din DVD-spelare. Och låt oss inte glömma, med så låga månadsavgifter är det svårt att hitta en anledning att inte använda en sådan tjänst när den är tillgänglig.

Beviljas att det inte kommer att stoppa piratkopiering när som helst eller utrota det för den delen, men om företag som Netflix kan erbjuda sådana tjänster till överkomliga priser kommer det att vara en stor hjälp i det pågående kriget. Nu behöver vi bara se sådana tjänster rullas ut till resten av världen. Vad är dina tankar? Finns det några BitTorrent-till-Netflix-konverteringar (eller någon liknande tjänst) där ute?

Sparad i Hem> Webb. Läs mer om Bittorrent, filmer, Netflix, piratkopiering och streaming.