Dolby Vision HDR-innehåll nu tillgängligt från Amazon Video

amazon-prime-video

amazon-prime-video
Amazon är bland de få online-videostreamingtjänsterna som för närvarande erbjuder innehållsströmning med högt dynamiskt omfång eller HDR. Det började erbjuda 4K HDR-innehåll förra året och idag tillkännagav det stöd för ett annat, och bättre, HDR-format. Dolby Vision HDR-innehåll är nu tillgängligt för streaming från Amazon Video.

Amazon Video har nu stöd för båda HDR-format, även om innehållet i varje är begränsat vid denna tidpunkt kommer biblioteket att utvidgas till att omfatta ytterligare titlar i framtiden.

Den andra säsongen av Amazons originalserie Bosch är nu tillgänglig för streaming av Dolby Vision High Dynamic Range-format. Flera Sony Pictures-filmer ingår också i sortimentet, filmer som Men in Black 3, Salt, Pineapple Express, Elysium, The Smurfs 2 och andra som kan köpas digitalt från Amazon.

Amazon Video stöder kanske båda formaten nu men det är inte den enda streamingtjänsten som har båda fjädrarna i sitt lock. Streaming-giganten och Amazon Video-rival Netflix har redan stöd för både Dolby Vision och HDR10 (annars känt som normalt HDR-format), medan Vudu också har stöd för Dolby Vision HDR. Amazon bryter inte riktigt någon ny mark här.

Tänk på att du måste ha en TV som stöder HDR-innehåll för att kunna njuta av TV-program och filmer i högt dynamiskt omfång, förvänta dig inte att få samma upplevelse på en vanlig TV.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Amazon Video, HDR och Netflix.