Domino’s i Australien börjar nu spåra kunder

Forskare vill använda AI för att skapa den perfekta pizzaen

dominos-pizzaDomino’s har länge tillåtit kunder att spåra sin pizzaleverans så att de vet var deras pizzor är och i vilket skede de befinner sig, som förberedelsestadiet, framställningsstadiet, förpackningssteget och så vidare. Men i Australien kommer Domino’s att försöka något annat och vända borden på sina kunder genom att spåra dem istället.

Innan du blir upprörd om din integritet är det inte så att Domino’s vet var du befinner dig hela tiden, utan snarare är detta mer för kunder som har valt att hämta sina pizzor istället för att få dem levererade. Målet är att genom att kunna uppskatta kundens ankomst kommer Domino’s att kunna veta när man ska börja laga så att när kunden kommer kommer dess pizza att vara färsk ur ugnen.

Med tanke på att det ibland på grund av trafik eller en sista stund kan läggas på, kan det vara en fuktig och kall röra att plocka upp en pizza sent, men med det här spårningssystemet kommer det att säkerställa att din beställning alltid blir färsk. Användare kan välja att välja denna platsspårningsfunktion som också ser dem nämna om de kommer till fots, med bil eller med cykel.

På tal med CNBC sa Don Meij, koncernchef och verkställande direktör för Domino’s Pizza Enterprises, “50 till 60 procent av vår verksamhet är upphämtning eller genomförande, så vi ville skapa ett GPS-spårningssystem för att försöka anpassa kunden till produkten.”

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om appar, Dominos och F & b.