Du kan nu hälsa på en Uber från Google Sök

Du kan nu hälsa på en Uber från Google Sök

google-search-uberTidigare i år började Google integrera biltjänster i Google Maps, vilket innebär att sökning efter en plats på Google Maps också gav användarna möjlighet att hyra en biltjänst som Uber eller en taxi för att ta dem dit. Detta sparar användare tid från att behöva starta en separat app för att få samma sak gjort.

Nu ser det ut som att Google tar samma tjänst till andra delar av sin tjänst, som Google Sök. Meddelat på Google India Blog, har företaget avslöjat en ny funktion som låter användare hyra biltjänster som Uber direkt från sina sökresultat, och det fungerar mer eller mindre på samma sätt som Maps-versionen.

Enligt Google, ”Fråga bara för vägbeskrivning till en plats, så ser du en flik för rittjänster med prisuppskattningar och upphämtningstider om det finns en bil nära dig. Eller så kan du till exempel säga “Taxi till Bangalore flygplats” eller mer specifikt “Uber till Bangalore flygplats” eller “Ola till Bangalore flygplats”. Välj en tjänst så tar vi dig direkt till deras app för att boka din resa med ett tryck. ”

Observera att eftersom den här tjänsten lanserades i Indien är vi inte säkra på om den är tillämplig på USA eller andra marknader, men det är möjligt att den så småningom kommer att hitta vägen till fler regioner i framtiden.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Google och Uber.