Durex Petitions Unicode Consortium For Emoji för kondom

Durex Petitions Unicode Consortium For Emoji för kondom

Förra året under världens aidsdag inledde Durex en kampanj där de föreslog att det skulle skapas en kondo-emoji. Vi antar att kampanjen var vettig på dagen och också för att hjälpa Durex att marknadsföra sitt varumärke, men det visar sig att företaget är ganska seriöst om att vilja ha sin egen emoji.

Företaget har sedan dess startat om kampanjen genom att skicka ett öppet brev till Unicode Consortium i hopp om att de kommer att överväga att skapa en kondo-emoji. För de som inte känner till är Unicode Consortium en ideell grupp som organiserar och godkänner nya poster för Unicode-skrivsystem där emojis är en del av det.

Durex har redan designat en kondomemoji själva, så i själva verket ber de bara om konsortiet att godkänna dess design. Konsortiet förväntas hålla ett möte den här veckan i Adobe Systems i San Jose, Kalifornien där de antagligen kommer att kunna avgöra om en sådan emoji kommer att godkännas eller inte.

Durex argument för att emoji ska godkännas är att det kommer att uppmana människor att känna sig bemyndigade att prata öppet om skydd, vilket de hävdar är viktigt för att förhindra könssjukdomar, hiv och aids. Kommer de att lyckas? Vi antar att vi vet det snart, men under tiden är du ombord med tanken på en kondo-emoji?

Sparad i Mobiltelefoner> Allmänt. Läs mer om Emoji och hälsa.