DVD-försäljningen minskade med 20%, Netflix-abonnemanget ökade med 33%

DVDs

DVD-skivorÄr DVD-formatet på väg att ta slut? Enligt en rapport från Digital Entertainment Group har DVD-försäljningen i USA, Q1 2011 minskat med 20% jämfört med Q1 2010. Studios skyllde nedgången i försäljning på grund av särdrag i release-cykler, men observatörer är inte helt övertygade.

Den populära filmstjänsten online, Netflix, växte med 33% jämfört med samma tidsram. En enorm skillnad jämfört med DVD-försäljning. Men en tillväxt på 33% kanske inte betyder så mycket om det totala antalet Netflix-prenumeranter inte överstiger antalet konsumenter som fortfarande köper DVD-skivor. Överger amerikaner äntligen fysiska medier och blir helt digitala?

Med digitala tjänster som erbjuder ett stort antal fördelar jämfört med traditionella DVD-skivor är det svårt att se varför inte. Konsumenter behöver inte vänta i kö för att köpa filmer, konsumenter har möjlighet att handla när som helst och de kan till och med betala månadsavgifter för ett obegränsat antal program på vissa tjänster. Den uppenbara nackdelen med onlinetjänster är beroende av internet eller videotjänsten. Om det är nere betyder det inga filmer eller program för konsumenter. DVD-skivor påverkas inte av sådana problem.

Q2 2011 ser dock bra ut för nu – försäljningen av DVD-skivor är 20% högre, så det ser ut som att filmstudior är på rätt spår. Jag antar att folk fortfarande tycker om att köpa DVD-skivor till sina samlingar, för att inte tala om för de fina bonusarna som är förenade med låduppsättningar. DVD: ns bortgång för att servera filmer är ganska säker, precis som hur VHS-band har bytts ut – det är bara en tidsfråga. Vad tycker du om att streama filmer kontra att köpa DVD-skivor – vad föredrar du?

Sparad i Hem> Webb. Läs mer om DVD, film, Netflix, försäljning, streaming, prenumeration och video.