E-personatorer som fängslas i Kalifornien om ny lag undertecknas

E-personatorer som fängslas i Kalifornien om ny lag undertecknas

Vill du begå identitetsbedrägeri? Självklart gör du det inte, kära UberGizmo-läsare, eftersom det talas om en ny lag som kan skicka internetimitatörer till fängelse om de undertecknas av guvernör Arnold Schwarzenegger. Och vi pratar inte bara brottslingar, men skämtare, aktivister och satirister kan påverkas. Om och när lagen undertecknas kan e-personatorer i Kalifornien utsättas för ett års fängelse och böter på upp till 1 000 dollar om de visar sig utge sig för att vara en annan person på Internet med skadlig avsikt. Dessutom kan offren också väcka talan mot sina Internet-imitatörer, vilket leder till att pengarna blir högre om de blir skyldiga.

Även om allt detta låter bra är inte allt rosigt med det nya lagförslaget. Lagens språk är vagt och kan gälla för ”Pranksters, författare av satir, och även aktivister som bor utanför staten kan bli föremål för rättsliga åtgärder, säger vissa advokater. Falska konton i kändisarnas och politikernas namn finns i överflöd på mikrobloggsidan Twitter och det sociala nätverket Facebook. ”, Enligt BusinessWeek. Enligt lagen skulle alla som på ett trovärdigt sätt efterliknar sig “i syfte att skada, hota, hota eller bedra en annan person” vara skyldiga till e-personering. Men på grund av det vaga språket kan någon från “Fake Steve Jobs” till Microsoft-imitatörer bli skyldig.

Dessutom kan lagen också korsa statliga gränser. När innehåll distribueras över Internet blir det svårt att fatta beslut i juridiska frågor baserat på statliga linjer.

Filed in Web. Läs mer om Kalifornien och Internet.