eBay samarbetar med Myers för att handla virtuell verklighet i Australien

eBay samarbetar med Myers för att handla virtuell verklighet i Australien

Med virtual reality-teknik kan vi redan spela spel i virtual reality, vi kan också titta på videor och titta på foton. Faktum är att det finns några VR-appar som är utformade för att få det att känna att du är inne i en virtuell biograf, så med det sagt om VR kan replikera en biograf, varför inte också en shoppingupplevelse, eller hur?

Över i Australien har eBay samarbetat med den australiska varuhuset Myers för att skapa en butik i virtuell verklighet. Denna butik kan ses med enheter som Samsung Gear VR, och som en del av lanseringen kommer de också att ge bort 20 000 Google Cardboard-headset, så förmodligen finns även kartongsstöd.

Hur detta fungerar är enkelt: Myers shop kommer att vara i virtuell verklighet där det i princip kommer att lista de produkter som varuhuset har att erbjuda. Men för att göra det mer “riktigt” kommer de 100 bästa artiklarna i varje kategori att ha sin egen 3D-modell så att du kan kolla in den i flera vinklar. De skapade till och med det som eBay kallar “Sight Search”.

Detta innebär att genom att stirra på ett objekt kommer det så småningom att väljas, vilket innebär att det inte behöver finnas några inmatningar eller gester från din sida. På tal med Mashable Australia sa eBays seniordirektör för marknads- och detaljhandelsinnovation Steve Brennen, ”Dina ögon kan röra sig så snabbt … Sight Search i en VR-värld av detaljhandeln känns väldigt förnuftigt. Hur mycket kunder använder det, älskar de det, är där vi kommer vidare. ”

Visserligen känns det inte riktigt som att du handlar i en butik, mer som att du stirrar på en massa artiklar i VR, men vi antar att vi måste börja någonstans.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Ebay och Virtual Reality (VR).