Einsteins illaluktande läderjacka säljs för nästan 150 000 dollar

einstein-jacket-sold

einstein-jacka-såld
Albert Einstein är utan tvekan en av de största teoretiska fysikerna som någonsin har levt. Hans arbete med den allmänna relativitetsteorin fortsätter att sätta sitt prägel på vetenskapen ända till denna dag, årtionden efter att han dog 1955. Du kanske inte kan träffa honom, men om du råkar ha 150 000 dollar liggande kan du ha kunnat att skaffa sig en klädesvara som den stora forskaren tillbringade mycket tid med.

Auktionshuset Christie’s har auktionerat ut vad det beskriver som en “ganska skarp” Levi Strauss läderjacka som tillhör Albert Einstein, det är bara ett snyggt sätt att säga att han hade den här jackan mycket och det luktar riktigt illa.

Einstein tros ha köpt den här jackan under mitten av 1930-talet när han kom till Amerika från Tyskland. Det sägs att han hade den här jackan nästan hela tiden.

Medvetare Leopold Infeld, som arbetade med Einstein i Princeton, nämnde i sina memoarer Einstein ville hålla materialbegränsningar till ett minimum, han lät håret växa för att inte göra upprepade besök hos en barberare och att ”en läderjacka löst kappproblemet i flera år. ” Det här är den läderjackan.

Någon köpte jackan på auktionen idag för 144 424 dollar. Det är oklart vart det är på väg, om ett museum hämtade det eller om det kommer att bli en del av en mycket rik individs privata samling.

Arkiverat i Allmänt. Källa: gizmodo