Elon Musk tycker att det finns en chans att vi lever i en datorsimulering

Elon Musk bildar ideell organisation för att hålla AI till nytta

elon-musk-newFör länge sedan fanns det en kinesisk filosof med namnet Zhuangzi som ställde en ganska gripande fråga efter att ha vaknat från en dröm: “Nu vet jag inte om jag då var en man som drömde att jag var en fjäril, eller om jag nu är en fjäril, och drömde att jag är en man.” I grund och botten ifrågasätter det vår existens om vi verkligen existerar eller inte.

På Recodes kodkonferens verkar det som om Teslas VD Elon Musk har upprepat Zhuangzis känslor genom att föreslå att det finns en “en i miljarder” -chans att vi faktiskt inte lever i en datorsimulering. Hur det låter är att Musk har jämfört vår existens med The Sims där han argumenterar för att hastigheten på vårt framsteg när det gäller teknik gör att det verkar som om vi kan vara i någon form av simulerad verklighet.

Enligt honom, ”Det starkaste argumentet för oss att vara i en simulering är förmodligen följande. För fyrtio år sedan hade vi Pong. Liksom två rektanglar och en prick. Det var vad spel var. Nu, 40 år senare, har vi fotorealistiska 3D-simuleringar med miljontals människor som spelar samtidigt, och det blir bättre för varje år. Snart har vi virtual reality, augmented reality. ”

Han tillägger sedan, “Om du alls antar någon förbättringsgrad, kommer spelen inte att urskiljas från verkligheten, även om den steget med framsteg sjunker med tusen från vad det är nu. Då säger du bara, okej, låt oss föreställa oss att det är 10 000 år i framtiden, vilket inte är någonting på evolutionär skala. ”

Nu är det uppenbarligen en fråga som det skulle vara omöjligt att svara på eftersom det då skulle ställa frågan om vem som skapade datorerna som simulerade vår verklighet? Är vår ”verklighet” baserad på deras verklighet? Du får idén.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om AI (artificiell intelligens), Augmented Reality (AR), Elon Musk och Virtual Reality (VR).