Elon Musk vill ha din hjälp för att utreda senaste raketfel

spacex_falcon_9

spacex_falcon_9_flight
SpaceX är mycket kapabelt att skjuta raketer och landa dem tillbaka på jorden men det har haft några fel under vägen. Tidigare denna månad exploderade en av företagets Falcon 9-raket på startplattan och slutade förstöra den dyra nyttolasten som den skulle ta upp i rymden. Företaget arbetar hårt för att hitta svar på varför detta hände och nu vill SpaceX grundare och VD Elon Musk också att du ska hjälpa till.

Musk har redan sagt att denna Falcon 9-explosion har visat sig vara “det svåraste och mest komplexa misslyckande vi någonsin har haft på 14 år” och tillade att företaget fortfarande arbetar med utredningen.

Varför denna explosion inträffade under en påfyllningsoperation som är en rutinmässig fråga har SpaceX och observatörer förvirrat eftersom det inte fanns någon uppenbar värme som skulle ha orsakat en explosion. Ett knalljud hörs några sekunder innan explosionen och SpaceX försöker komma till botten med det.

Elon Musk twittrade att han skulle vilja att personer som har några inspelningar av evenemanget skulle skicka dem till SpaceX så att de har så mycket data som de eventuellt kan få tag på för att undersöka problemet och komma till botten av det innan företaget återupptas starta operationer igen.

SpaceX överväger verkligen alla möjligheter, även de som flyter runt på nätet, att en UFO kan vara skyldig eller att ett annat objekt slog raketen som fick den att explodera.

Support och råd från @NASA, @FAA, @AFPAA & andra mycket uppskattade. Skicka eventuella inspelningar av evenemanget till [email protected]

– Elon Musk (@elonmusk) 9 september 2016

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Elon Musk, Rockets och Spacex.