En av världens rikaste män biter i Apple

Apple ryktas för att påbörja AR-glasproduktion i år

Apple-sign-logo110712125041

Om du råkar äga Apple-aktier har du kanske välkomnat den ökning av aktiekursen som sågs tidigare idag. Priserna ökar i båda riktningarna när det finns en utlösare och dagens utlösare var uppenbarelsen att holdingbolaget till en av de rikaste männen i världen äger mer än 1 miljard dollar i Apple-aktier. Den mannen är ingen ringare än Warren Buffet.

Buffé är en legend bland investerare, han har verkligen siffrorna att visa för det, tappar björnmarknader och kraschar i en investeringskarriär som sträcker sig över flera decennier.

Det här är inte första gången som aktier i ett företag spikar på avslöjandet att Buffets holdingbolag, Berkshire Hathaway, har intagit en stor position. Även rykten om att Buffet investerar i ett företag räcker för att skicka sitt aktiekurs på en stund.

Apples aktie har slagit nyligen efter företagets senaste resultatrapport som bekräftade den första nedgången i iPhone någonsin i historien. Många större investerare är fortfarande långa på företagets aktier men det har inte hindrat företaget från att förlora en hel del i marknadsvärde när investerare stänger sina positioner och tar sina pengar någon annanstans.

Regleringsdokument som lämnats in idag avslöjade att Buffets Berkshire Hathaway äger 9,81 miljoner aktier i Apple som var värda $ 1,07 miljarder per den 31 mars. Efter nyheten hoppades Apples aktiekurs i handeln före marknaden och låg kvar med över 3 procent efter det att marknaden öppnades.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Apple.