Ett privat företag har fått flyga till månen

NASA uppskattar månlandning kan kosta mellan 20 och 30 miljarder dollar

nasa-moon
Vrid upp Sinatra-låten för att ett privat företag kanske flyger dig till månen i framtiden. USA: s regering har tillåtit ett privat företag att göra en resa till månen, det första i sitt slag som görs av en privat enhet, eftersom regeringen aldrig tidigare har tillåtit ett privat rymduppdrag bortom vår planets bana. Det kommer att skicka en robotlandare till månen 2017.

Godkännandet, beviljat av Federal Aviation Administration, har skapat ett prejudikat för privata företag som vill göra sina egna expeditioner till månen, asteroider och till och med till Mars. SpaceX är bara ett av de privata rymdföretagen som är mycket intresserade av att landa människor på Mars. Det kommer inte att överraska någon att höra att privata företag kan ha ambitioner att en dag flyga turister upp till månen.

Moon Express, det Florida-baserade företaget som kommer att skicka landaren nästa år, kommer att skicka upp flera vetenskapliga experiment och kommersiell last på denna enkelresa. Last inkluderar kremerade mänskliga rester. Landaren kommer att stråla tillbaka bilder och videor av månens yta till jorden som säkert kommer att vara fantastiskt att titta på.

Det har gått ett tag sedan NASA gjorde en resa till månen. Det kommer att ta en rådgivande roll i det privata företagets uppdrag men det kommer inte att reglera landarens aktiviteter. Vi lever säkert i spännande tider.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om NASA och rymd. Källa: Reuters