EU vill att streamingtjänster ska erbjuda mer lokalt tillverkat innehåll

Netflix spenderar 8 miljarder dollar på originalinnehåll 2018

Netflix-fjärrkontrollOm det finns en anledning till att många blivande skådespelare och skådespelerskor kommer till Hollywood, beror det på att det är här som det mesta av filmmagin tenderar att hända. Visst, det finns gott om bra filmer gjorda i andra delar av världen, men det räcker att säga att många klassiker och enorma moderna hits träffar i USA.

EU är dock inte alltför glada över det och enligt en rapport från Reuters planerar de att skriva om sina sändningsregler som kan påverka streamingtjänster som Netflix och Amazon Prime Video. Tanken är att dessa nya regler säkerställer att mer lokalt tillverkat innehåll kommer att visas i dessa företags kataloger.

Det har varit några klagomål i det förflutna över hur inte alla Netflix-program i USA har kommit till andra marknader, och detta beror till stor del på licensfrågor. Men när EU skriver om sändningsreglerna kan Netflix och Amazon Prime Videos katalog inom EU snart innehålla innehåll som är minst 20% EU-tillverkat.

Inte överraskande låter Netflix inte vara så nöjd med de nya reglerna. Enligt företaget hävdar de att det att följa en så strikt kvot kan leda till att företag snappar billiga titlar, och att det också kan förstöra deras algoritm när det gäller personliga rekommendationer, men vad tycker våra läsare i EU? Vill du börja se mer lokalt tillverkat innehåll visas i Netflix och Amazon Prime Video? Eller är Hollywood den främsta anledningen till att du till och med prenumererar på dessa tjänster i första hand?

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Amazon och Netflix.