Europeiska kommissionen har planer på att tvinga Google att bli mer konkurrenskraftiga

Googles Pixel Smartphones får en ny personlig säkerhetskontrollfunktion

google-logotypNästan alla Android-telefoner som du stöter på kommer att ha Googles tjänster installerade på den. Till exempel tillhör Google App Store. Din standard e-postklient. Din standardwebbläsare. Och låt oss inte glömma din standardsökning. För vissa användare är detta faktiskt en fantastisk sak, men det finns andra som ser det som en monopolistisk handling.

Europeiska kommissionen är en av dem och i ett dokument som Reuters har lyckats ta en titt på avslöjar det deras planer för hur de planerar att tvinga Google att bli en mer konkurrenskraftig aktör i branschen. Ett av dessa sätt är att be Google att sluta göra betalningar eller ge incitament till telefontillverkare att inkludera Googles tjänster på sina telefoner.

Dokumentet säger också att Google inte får straffa eller hota företag som vägrar att följa sina villkor för att använda Android. Det avslöjar också att EU fortfarande planerar att gå vidare med sin böter för Googles konkurrenshämmande praxis vars utredning har pågått sedan 2011.

Medan EG har vägrat att kommentera Reuters rapport, har Google sedan släppt ett eget uttalande som lyder: “Vi ser fram emot att visa Europeiska kommissionen att vi har utformat Android-modellen på ett sätt som är bra för både konkurrens och konsumenter, och stöder innovation i hela regionen.”

Sparad i Mobiltelefoner> Allmänt. Läs mer om Android, Google och Legal.