Ex-Ubisoft Motion Pictures VD tycker att en videospelfilm kan vinna en Oscar

Assassin's Creed-film kommer att bli en 'milstolpe' för anpassningar

lönnmördarens_filmVideospelfilmer har fått ett ökänt rykte genom åren. Det verkar som att de på något sätt alltid blir ganska hemska oavsett vad filmen bygger på och vilken genre det är. Detta trots att spelet som det är baserat på har ett stort fan som följer vem som älskar karaktären och själva spelets historia.

Ett utmärkt exempel skulle vara Warcraft-filmen som panorerades i USA men ändå på något sätt tjänade mycket pengar i Kina. Med detta sagt tror före detta vd för Ubisoft Motion Pictures Jean Julien Baronnet att videospelfilmer så småningom kommer att få sina avgifter, och att vi en dag skulle kunna se en tilldelas en Oscar.

På tal med GameSpot uppgav Baronnet att han har sett några videospelprojekt på gång, och från det han sett har han blivit mycket imponerad. ”Jag blev förvånad över några av dem. Den kreativa vinkeln, produktionsdesignen, de konstnärliga valen, originaliteten. Ja, definitivt tror jag att kanske en videospelfilm kan vinna en Oscar … om det är ordentligt gjort. ”

För ett par år sedan ansåg en universitetsprofessor varför videospelfilmer tenderar att misslyckas, och säger att för att en film tar spelarna från hjärtat av handlingen och de val de gör för att den inte längre känns densamma. Han har en bra poäng men som ordspråket säger, säg aldrig aldrig.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om filmer och Ubisoft.