Facebook 360-gradersfoton lanseras nu

Facebook använder AI för att förbättra 360-gradersfoton

facebook 360 fotonFörra månaden meddelade Facebook att de skulle lägga till 360-graders fotostöd efter lanseringen av 360-graders videostöd förra året. Den goda nyheten är att det ser ut som att funktionen har börjat rulla ut till Facebook-användare där de nu kommer att kunna kolla in foton i 360-gradersläge.

I grund och botten tillgodoses detta mer mot virtuell verklighet när det paras med VR-headset som Oculus Rift, HTC Vive eller kanske enklare inställningar som Gear VR från Samsung eller Google Cardboard. Vi antar dock att regelbunden fotovisning kan dra nytta av den här funktionen eftersom den låter användare ta sig in och se på fotot från mer dynamiska vinklar.

Naturligtvis kommer detta att kräva att användarna äger en kamera som kan ta 360-gradersfoton, vilket ärligt talat inte är så populärt som det borde vara än, men vi antar åtminstone att vi vet att support finns för om och när det blir lite mer mainstream. Vi vet att Facebook investeras i VR med Oculus Rift, så den här funktionen är mycket vettig.

Vi börjar också se andra icke-teknologiska företag komma in i VR också, som Getty som meddelade sin egen VR-division där de kommer att börja fylla på virtuella verklighetsfoton, så det är möjligt att vi kan börja se nyheter och fotografer delar också deras skapande på Facebook.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Facebook och Virtual Reality (VR).