Facebook äger upp till Googles utstrykningskampanj

Facebook vs Google

Facebook mot GoogleBurston-Marsteller, ett offentligt konsultföretag, dök nyligen upp tidigare i veckan och sa att Facebook hade anställt företaget för att utlösa en smetkampanj mot Googles sociala nätverkstjänst, Social Circles. Burston-Marsteller skickade stora nyhetsbyråer om integritet och juridiska frågor som rör tjänsten. Uppenbarligen tillåter Google Social Circles att användare kan se information som är allmänt tillgänglig för andra användare som är anslutna till deras Google Chat och Kontakter, och inkluderar data som Facebook-konton, Twitter-feeds och personliga webbplatser.

Undrar vad krångel handlade om, jag kollade på Google Social Circles och såg vilken information som listades. Det visar sig att det inte är någonting som folk inte redan hade känt om de brydde sig om att kolla in min vänlista på mina sociala nätverkskonton, dvs. Twitter. Medan vissa människor inte vill att sådan information ska samlas in och läggas ihop i en tillgänglig lista, är det egentligen ingen stor sak. Återigen, om du har bestämt dig för att skapa ett konto på ett socialt nätverk i första hand, förvänta dig att det upptäcks online – trots allt kallas det ett socialt nätverk av en anledning.

Hur som helst ser det ut som att detta drag egentligen inte gjorde något och gav Facebook ett dåligt ljus för att ta den låga vägen i denna situation. Efter att ha erkänt att det låg bakom smetkampanjen, lovade Facebook offentligt att de aldrig skulle göra något sådant igen i framtiden. Det kommer att tillgripa fullständig insyn i sådana frågor istället för att anställa ett PR-konsultföretag för att göra det smutsiga arbetet i framtiden. Hur många av er brydde sig om bekymmer som väcktes över Googles sociala kretsar?

[Image credit]

Filed in Web. Läs mer om Facebook, Google, sekretess och sociala nätverk.