Facebook-användare kan nu kontrollera om deras data skrapades av Cambridge Analytica

Facebook-användare kan nu kontrollera om deras data skrapades av Cambridge Analytica

Eftersom Facebook-sekretessskandalen får den täckning som den får nu, är vi säkra på att det finns många användare som kan vara oroliga för att de kan ha påverkats av den. Den goda nyheten är att Facebook håller på att lansera ett verktyg som låter användare kontrollera om deras data kan ha skördats av Cambridge Analytica.

För dem som har påverkats och har skördat deras data kommer det att finnas ett meddelande som låter dem veta och tar användarna till en hjälpcentretsida som ger användarna mer information om hur deras data kan ha missbrukats. Denna lansering förväntas ske över tiden, så om du inte ser det nu betyder det inte att du inte påverkades.

Men för dem som inte påverkades, som du kan se på skärmdumpen ovan, kommer dessa användare snart att se meddelanden ovanpå deras nyhetsflöde som låter dem veta om appar och webbplatser som kan ha tillgång till deras data. Det kommer också att ge en länk till en sida där användare kan hantera sina appar och webbplatser som använder deras data.

Tidigare hade Facebook också meddelat att användare som vill ta bort appar som är anslutna till sina Facebook-konton nu kan göra det i bulk. Enligt Facebooks VD Mark Zuckerberg som talade om appar som missbrukar användardata, “Om vi ​​hittar utvecklare som missbrukar personlig identifierbar information kommer vi att förbjuda dem och berätta för alla som berörs av dessa appar.”

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Facebook och sekretess.