Facebook-erbjudanden är på

facebook-deals

facebook-erbjudandenLäckte tidigare av NYTimes (sidan har tagits bort, men är tillbaka för gott), den “Groupon-liknande” tjänsten Facebook Deals är inställd på att starta vid midnatt. Liksom konkurrenterna Groupon och LivingSocial är detta en gruppköpstjänst som kommer att erbjuda djupa rabatter till köpare, under förutsättning att transaktionen når en kritisk massa av användare. Precis som Groupon kommer Facebook att skicka erbjudanden via e-post. Men det planerar också att få dem att visas i dina nyhetsflöden. Detta är förmodligen den modigaste kommersiella användningen av Facebook-användarflödet hittills.

Och detta kan ge Facebook ett försprång eftersom feeds inte är föremål för skräppostfilter och ISP-insatser, och Facebook kan se till att de är väl integrerade och till och med kan använda vissa filter för att se till att de inte överskrider ditt flöde om är bara liten aktivitet. Ingen av de e-postbaserade tjänsterna kan göra det. Innan du blir upphetsad: Facebook-erbjudanden kommer att debutera i bara en handfull städer till att börja med: Atlanta, Austin, Dallas, San Diego och San Francisco (ja!).

Facebook tar det (relativt långsamt) eftersom det kommer att bygga sin egen säljstyrka för att underteckna företag som vill knacka på den här nya marknaden. Slutligen kommer Deals att använda Facebook Credits, företagets virtuella valuta som används för spel och digitala varor. I det här sammanhanget kan du bara köpa “erbjudanden” med FB-krediterna – och naturligtvis kan du använda ditt kreditkort om du inte har krediter.

Filed in Web. Läs mer om Deals, Facebook och Groupon.