Facebook firar Star Treks 50-årsjubileum med nya “Like” -knappar

Facebook firar Star Treks 50-årsjubileum med nya

facebook_star_trekNär Facebook introducerade sina nya React-knappar representerade det ett nytt sätt för användare att visa hur de känner för vissa inlägg, oavsett om de gillar det, älskar det, känner sig roade, ledsna, arg eller förvånade. Det verkar dock som om dessa nya React-knappar har visat hur Facebook potentiellt kan använda dem som marknadsföringsverktyg.

I ett inlägg på Medium (via The Verge) presenterade Facebook Messenger: s marknadsföringsledare Lindsey Shepard nya Star Trek-tema-knappar för att fira franchisens 50-årsjubileum. Enligt Shepard var detta utformat för att ge Star Trek-fans ett sätt att visa upp sitt fandom.

”I vår anpassade uppsättning reaktioner förblir” som “trogen i form men med lite extra gnista, och” kärlek “representeras av Vulcan-hälsningen. Vi tycker också att det är vettigt att Kirk, som den första kaptenen, är först efter “som” och “kärlek”, och att en klingon bör vara den “arga” reaktionen med tanke på att de lätt upprörs. “

Dessa reaktioner är endast tillgängliga för fans av Star Trek (uppenbarligen skulle du behöva “gilla” Star Trek Facebook-sidan) i USA och Kanada under en begränsad tid. Men som vi sa verkar det representera ett utmärkt sätt att marknadsföra nya produkter, varumärken, världshändelser och så vidare, så bli inte förvånad om du börjar se fler temat som knappar i framtiden.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Facebook och Star Trek.