Facebook för att avbryta Messenger-betalningar i Storbritannien och Frankrike

Facebook för att avbryta Messenger-betalningar i Storbritannien och Frankrike


Facebook Messenger tillåter peer-to-peer-betalningar men det kommer inte längre att vara möjligt på två stora marknader. Företaget har bekräftat att det kommer att avbryta peer-to-peer Messenger-betalningar i Storbritannien och Frankrike senare i år. Det står att aktiva användare kommer att meddelas om ändringen i sinom tid.

Företaget bekräftade för Engadget att det fattade beslutet att avbryta Messenger-betalningar i Storbritannien och Frankrike den 15 juni. ”Efter att ha utvärderat hur vi ger människor de bästa upplevelserna i Messenger fattade vi beslutet att fokusera våra ansträngningar på erfarenheter hitta mest användbara, ”stod det.

Detta öppnar dörren för möjligheten att Facebook kan flytta till sin egen kryptovaluta för penningöverföringar via Messenger. Den digitala valutan sägs vara under utveckling för WhatsApp och är enligt uppgift bunden till US-dollar. Det borde således vara mer motståndskraftigt mot den extrema volatilitet som har sett med andra kryptovalutor som Bitcoin under det senaste året.

Facebook introducerade denna tjänst redan 2015 som ett sätt att enkelt skicka pengar till dina vänner på det sociala nätverket. Du kan alltså betala din del av middagsräkningen med ett kredit- eller betalkort via Messenger-betalningar. Det lade senare till alternativet att också göra betalningar via PayPal. Företaget har inte sagt om det har planer på att avbryta tjänsten på någon annan marknad.

Arkiverad i mobiltelefoner. Läs mer om Facebook och Facebook Messenger.