Facebook förbättrar delnings- och sekretessalternativen

Facebook

Facebook

Efter att ha fått mycket flak över sin bildigenkänningstjänst för fotomärkning och den senaste tävlingen från Google+ ser det ut som att Facebook gör några ändringar i hur människor kan dela sina inlägg, foton och taggar. Användarna får snart möjlighet att bestämma vem som får se sina inlägg med delningsalternativ som blir mer visuella och raka istället för att begravas på inställningssidorna på webbplatsen. Användare får också möjlighet att välja vad som ska visas på deras profil – om du tror att något olämpligt läggs ut på din vägg – har du möjlighet att ta bort det innan det får chansen att gå vidare. Perfekt för människor som vill ha en ren, arbetsvänlig profil på Facebook.

Förklarade i detalj på Facebook-bloggen kommer dessa nya delningskontroller att visas precis bredvid inläggen istället för inuti inställningsalternativen – vilket gör det enklare att hantera. Ett annat alternativ är möjligheten att godkänna taggar – du kan välja att godkänna eller avvisa alla foton eller inlägg som du har taggats i innan det dyker upp på din vägg / profil. Användare får också möjlighet att “Visa profil som …” så att de kan se hur deras profil ser ut när deras vänner eller främlingar kolla in dem.

Statusuppdateringar kommer att ha fler delningsalternativ (vem du vill dela med och möjligheten att ändra delningsinställningarna efter att uppdateringen har publicerats), möjligheten att tagga en plats från din status i sig, och det kommer också att finnas fler alternativ när det kommer för att bli av med taggar. Uppdateringarna kommer att rullas ut under de närmaste dagarna, så håll ett öga på dem. Hur många av er är glada över dessa nya funktioner? Glöm inte att gilla oss på Facebook!

Filed in Web. Läs mer om Facebook, sekretess, delning och uppdatering.