Facebook försökte köpa den asiatiska Snapchat “Snow”

Asiens Snapchat

snö-appFacebooks misslyckade försök att förvärva Snapchat tillbaka på dagen är ganska välkänt, och sedan dess har företaget försökt kompensera för det genom att introducera Snapchat-liknande funktioner i sina produkter och tjänster. Så när Snow-appen lanserades såg det ut som om Facebook hade sin andra chans, eller så trodde de.

Enligt en rapport från TechCrunch hade Facebook försökt förvärva Snow som har beskrivits som Snapchat för Asien. Om du inte känner till är Snow en app som låter användare tillämpa filter på sina foton som liknar Snapchats filter som kan upptäcka ansikten. Men en av de största skillnaderna är att Snow har mycket fler tillgängliga filter jämfört med Snapchat.

Appen utvecklades också av Naver, samma koreanska företag bakom messaging-appen Line. Enligt Naver erkänner de att de har ställt in många “kärlekssamtal” från olika företag, men de nämnde inga potentiella friare, och Facebook svarade inte heller på förfrågningar om kommentarer, även om TechCrunch avslöjade att Facebook förmodligen hade misslyckats med deras försök att skaffa appen.

En av anledningarna till avslaget är att Naver, precis som Snapchat, såg potentialen i sin Snow-app om den skulle få stå ensam och växa, men huruvida Snow kommer att ha samma sagoslut som Snapchat återstår att se. Under tiden för de som är nyfikna på Snow kan du öppna iTunes App Store eller Google Play för gratis nedladdning.

Sparad i Mobiltelefoner> Allmänt. Läs mer om appar, Facebook och Snapchat.